Silmo Fuarı | Optik Fuarı 2015

silmo optik fuarı logo
Silmo Optik Fuarı (ISOF)

Sektörün tüm gurupları tarafından özlemle, büyük bir heyecanla beklenen ve desteklenen ilk optik fuarı olan İstanbul Optik Fuarı, optik sektöründe 2004 yılından beri sürekli yayın yapan “4 your eyes” Optik Magazin Dergisi ana sponsorluğunda, 24 Saat Fuarcılık ve İhlas Fuarcılık işbirliği ile 2013 yılında gerçekleştirildi. 1.İstanbul Optik Fuarı İSOF 2013, sektörün içerisindeki ilgili tüm firmalar arasında işbirliğinin sağlanması, markalaşma ve tasarıma yönelik hizmetleri, katılımcı, ziyaretçi ve yenilikçi ürünleri ile sektörümüzde önemli bir ticari platform oluşturarak, sektöre yükselen bir ivme kazandırmış ve birçok ilk’e imza atmıştır. Aynı zamanlarda optik sektörünün dünya çapındaki başarısında oldukça büyük katkısı olan Silmo Optik Fuarı, Paris’ten sonra İstanbul’u yükselen optik sektörü ticaret hacminin ikinci adresi olarak göstermiştir. 2010 yılında Avrupa Kültür Başkenti seçilen ve Türkiye’nin de her daim ekonomi ve kültür başkenti olarak anılan İstanbul, Avrupa ile Asya arasında bir köprü oluşturması vesilesi ile de Türkiye Optik Sektörü’nün ve Yakın-Orta Doğu, Avrasya bölgelerinin ticaret merkezi olma niteliğini her daim taşımıştır.

İSOF 2013 markası ile bu uzun soluklu yolculuğuna başlayan İstanbul Optik Fuarı nın 26- 29 Aralık 2013 tarihindeki başarısı üzerine İstanbul Optik Fuarı İSOF ve Silmo Paris Optik Fuarı, güçlerini birleştirerek, yakın-orta doğu ve Avrasya’nın en büyük ve en hacimli Optik Fuarı olması hedefi ile Silmoİstanbul 2014 Optik Fuarı için çalışmalarını hızlandırdı. 24 Saat Fuarcılık, Silmo Association ve Comexposium işbirliği ile 11-14 Aralık 2014 tarihleri arasında gerçekleşen ilk Silmoİstanbul 2014 Optik Fuarı, 4 gün boyunca yerli ve yabancı ziyaretçilerin yoğun ilgisiyle karşılaştı ve Orta-Yakın Doğu’nun en büyük optik fuarı olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini gösterdi. Yerli ve yabancı 500 markayı 4 gün boyunca, göz dolduran standlar ve etkinliklerle ziyaretçilerine sunan Silmoİstanbul 2014 aynı zamanda optisyenlik öğrencileri ve üniversitelerinde yoğun ilgisiyle karşılaştı. Yerli ve yabancı yaklaşık 500 markanın ürünlerinin sergilendiği Silmoİstanbul 2014, 2400 optisyenlik müessesi ve 310 yabancı ziyaretçiyi, 95 katılımcı firma ile ağırlayarak 10.524 ziyaretçi giriş sayısına ulaştı.

Yıllık %10 cıvarında büyüme ve gelişme gösteren Türkiye Optik Sektörü’ndeki tüm firmalara Avrupa ve Asya ile sınırsız bir iletişim imkanı sunmayı hedefleyen ve Türkiye Optik sektöründeki tek ihtisas fuarı olan Silmoİstanbul Optik Fuarı, markası ve sektörde 50. yılını kutlamaya hazırlanan Silmo Paris Optik Fuarı’nın itici gücü, profesyonel dallarının eklendiği yeni konseptleri ile kapsama alanını daha da büyüterek birçok ayrıcalığı da beraberinde getiriyor.

Yerli ve yabancı 500’ün üzerindeki gözlük markalarının 2015/2016 koleksiyonları, gözlük kılıfları, optik camlar, kontakt lensler, kontakt lens aksesuarları ve bakım ekipmanları, güneş gözlüğü camları, optimetrik, oftalmolojik cihazlar ve aksesuarları, oftalmolojik ölçüm tanı ve tedavi cihazları, optik atölye ve laboratuvar için aletler, gözlük parçaları, optik endüstri makinaları ve sektöre ait tüm yeni teknolojik gelişmelerin ziyaretçilere sunulacağı Silmoİstanbul Optik Fuarı, 2015 yılında 10-13 Aralık (Perşembe-Pazar) tarihleri arasında İFM İstanbul Fuar Merkezi 9-10-12 ve 14.salonlarda gerçekleştirilecek. Silmoİstanbul 2015 bu yıl, 12 ve 14.salon olarak adlandırılan iki ek salonu ile ziyaretçilerini ağırlayacak. Silmoİstanbul 2015’in yurtdışı katılımcısı ve yabancı ziyaretçi sayısının, önceki yıllarda gerçekleştirilen fuarlara oranla, tüm dünyada sayıları 65’i bulan ve Silmo Paris’e bağlı olan tanıtım ofisleri Promosalons’ların da itici gücü ile oldukça yüksek oranlarda gerçekleşmesi planlanıyor.

Fuar Konusu : Gözlük çerçeveleri, güneş gözlükleri, spor gözlükleri, koruyucu gözlükler, gözlük kılıfları, saatler, optik camlar, kontak lensler, kontak lens aksesuarları ve bakım ekipmanları, güneş gözlüğü camları, optimetrik, oftalmolojik cihazlar ve aksesuarları, optimetrik, oftalmolojik ölçüm tanı ve tedavi cihazları, optik atölye ve laboratuvar için aletler, gözlük yedek parçaları, optik endüstri makineleri

Ziyaretçi Profili : Optisyenler, cam imalatçıları, çerçeve imalatçıları, yedek parça ihracatçıları ve satıcıları, makina ithalatçıları ve satıcıları, perakende mağazalar ve mağaza zincirleri, malzeme firmaları, distribütörlük almak isteyen firmalar, designerlar, sektör kurumları, göz doktorları, göz ve gözlük kurum ve kuruluşları, gözlük aksesuar üreticileri



Ajansımıza 0212 543 0 536 & Mio Ajans İletişim adresinden ulaşabilirsiniz.


silmo-optik hostes
silmo-optik fuar hostesi
silmo-optik catering
silmo-optik kiralık
silmo-optik fuarı manken
silmo-optik fuarı ajans