Tunnel Expo | Tünel Fuarı 2015

tünel fuarı logo
Tunnel Expo Fuarı 2015

Günümüzde Türkiye, Dünya’da tünelcilik faaliyetlerinin öne çıktığı en önemli ülkelerden biridir. Birkaç sene içerisinde Türkiye’de tünelciliğe 35 milyar Avro’nun üzerinde bir yatırım bekleniyor. Projelerin zamanında bitirilmesi ve maliyetlerin düşürülmesi için sektördeki kamu kurumları ve idarelerin yöneticileri ve teknik personelleri ile yükleniciler, mühendislik firmaları, müşavirler, makine üreticileri ve çeşitli tedarikçiler gibi paydaşlar arasındaki iletişimin iyi sağlanması, en son gelişmelerin paylaşılması ve tartışılması sektörün olumlu bir ivme kazanmasına katkıda bulunmaktadır. Bunun için de, konuyla ilgili sempozyumlar, fuarlar ve eğitim programlarının yapılması kaçınılmazdır. Bu da Tünelcilik Derneği’nin en önemli hedefleri arasındadır.



Derneğimiz 2014 yılında Türkiye’nin Tünelcilik ile ilgili ilk ve tek fuarı olan 1. Tünel Yapım Teknolojileri ve Ekipmanları (1stTunnel Expo Turkey) Fuarı’nı Demos ile birlikte başarıyla gerçekleştirmişti. 15 bin metrekarelik bir alanda yer alan fuara yerli ve yabancı 155 firma katıldı. Fuarı 24 farklı ülkeden olmak üzere sektörle doğrudan ilgili olan toplam 3000’in üzerinde kişi ziyaret etti. Aynı tarihlerde ve aynı yerde, üç gün süren 3. Tünelcilik Kısa Kursu da bu etkinlikle beraber Derneğimiz tarafından başarıyla gerçekleştirilmişti. Yaklaşık 35 yerli ve yabancı uzman konuşmacı tarafından verilen kursa 240 kadar yerli ve yabancı dinleyici iştirak etmişti.



Tünelcilik Derneği olarak bu sene 2. Tünel Yapım Teknolojileri ve Ekipmanları (2nd Tunnel Expo Turkey) Fuarı’nı Demos ile birlikte 27-29 Ağustos 2015 tarihleri arasında yine İstanbul Fuar Merkezi – Yeşilköy’de yapacağız. Bu fuarla eş zamanlı olarak aynı yerde ve Türkiye Madenciler Derneği ile birlikte (1. Madencilik Fuarı)’nı da (1st Mining Expo Turkey) gerçekleştireceğiz. Çok sayıda firma bu fuarlara katılmak için şimdiden rezervasyonlarını yapmaya başladılar. Bu sene, ayrıca Dünya Tünelciler Birliği’ne (International Tunneling Association – ITA) üye 70 ülkenin ikişer temsilcisini bu etkinliklerimize davet ettik, kendilerine fuarda birer stant vereceğiz ve böylece tanıtım ve işbirliği fırsatı oluşturacağız. En az 30 üye ülkeden temsilcilerin katılımını bekliyoruz.



Tunnel Expo Fuarı hostes veya Tunnel Expo Catering ihtiyacınız var ise bizlere Mio Ajans İletişim adresinden ulaşabilirsiniz.